MENU

Sayın Üyemiz,

Türk Kızılay olarak kurulduğumuz günden itibaren hayırsever milletimizin desteğiyle ülkemizde ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyoruz. 2023 yılı, hiç hatırlanmak istenmeyen duyguların, unutulmaması gereken tecrübelerin ve çıkarılacak derslerin yılı olarak hafızalarımıza kazındı. 6 Şubat 2023’te yaşadığımız Asrın Felaketi, hepimizi derinden etkiledi. Büyük acıları yaşarken aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarmayı başardık. Depremin üzerinden bir yıl geçti, siz bağışçılarımızın desteğiyle aynı seferberlik ruhuyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Ramazan ayı, görülmeyeni görmeyi, duyulmayanı duymayı ve kalabalık sofralarda buluşmayı simgeler. Ramazan, dayanışmanın, birlik olmanın ayıdır. Kızılay olarak her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da bereketli sofraların etrafında mutlu yüzlerin olması için deprem bölgesi başta olmak üzere yeryüzündeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşarak iyilik köprüleri kurmayı hedefliyoruz. Deprem bölgelerimize yönelik iyileştirme çalışmalarımız kapsamında bu Ramazan ayında da kendilerini yalnız bırakmayarak iftar sofralarının kurulması, gıda kolisi dağıtımları, çocuklar özelinde bayramlık kıyafet desteği ve ikramlarla depremden etkilenmiş insanlarımızın yanında olup onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız.

Filistin’de savaştan etkilenenler başta olmak üzere buruk geçen Ramazan ayında yanlarında olarak elimizden gelen tüm desteği seferber edeceğiz.

Bu doğrultuda Türk Kızılay, gerek ülkemizde gerekse Gazze başta olmak üzere yardıma ihtiyaç duyan gönül coğrafyamızda faaliyetlerini, değerli bağışçılarının destekleri ile güçlü şekilde yürütüyor. Bu anlamda Ticaret Odaları olarak güçlü ağınız ve kaynaklarınızın, yardım faaliyetlerinin sürekli ve etkin bir şekilde yürütülmesine ciddi katkılar sağlayabileceğine inanıyor, sizleri destek vermeye davet ediyoruz. Ramazan’ın ve Bayram’ın herkes için sevinç ve mutluluk içerisinde, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaşanabilmesi temennisi ile konuyu değerlendirmelerinize arz ederim.