MENU

Sayın Üyemiz,

05.04.2023 tarihli, 4048 sayılı ve "Interreg Next 2021-2027 Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Tanıtım Etkinliği" konulu yazımızda Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü çok taraflı bir sınır ötesi işbirliği programı olan Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programında, ülkemizin yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan yer almaktadır. Programın ülkemizdeki uygulama alanı ise İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerimizi kapsamaktadır.

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemi programlama çalışmaları kapsamında, 30 Mart 2023 tarihinde ilk proje teklif çağrısı yayınlanmıştır. Programın 2021-2027 dönemi ikinci proje teklif çağrısı 29 Mart 2024 tarihinde yayınlanmıştır. Bu çağrıya ilişkin başvuru kapsamında erişim sağlanabilecek bağlantı adreslerinin de dahil olduğu bilgi notu ekte yer almaktadır.

Söz konusu çağrı kapsamında eş finansman dahil toplamda 52 milyon Avro tutarında bütçe ayrılmış olup, ülkemiz ve havzadaki diğer program ülkelerinden uygun kurum ve kuruluşların ortaklaşa hazırlayacakları projelerin finansmanı için kullanılacaktır.

Yukarıda anılan illerdeki Oda/Borsalarımız söz konusu duyurunun beraberinde yayınlanan Başvuru Kılavuzunda belirlenen kurallar çerçevesinde, 28 Haziran 2024 tarihine kadar proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Proje başvuruları, sadece Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) üzerinden çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.